Verjaardag

Door Nilltris op maandag 23 september 2019 13:59 - Reacties (6)
Categorieën: Levensverhalen, Waargebeurd, Views: 2.402

Vandaag ben ik dertig jaar geworden. Vandaag is de dag dat de aftakeling begint. Mijn hoogtepunt ligt achter me en vanaf nu begeef ik me op de helling naar de dood. Bewijsstuk A: afgelopen weekend ben ik flink grieperig geworden.

Gelukkig zijn er tegenwoordig goede hulpmiddelen te krijgen die je door een verkoudheid helpen. Zo zijn er zalfjes om beter te kunnen ademen, capsules die je in kokend water gooit om je luchtwegen vrij te maken, pilletjes die helpen tegen hoofdpijn en snoepjes die je keel verzachten. In 1918 was dat wel anders, er heerste namelijk een heuse pandemie. Ongeveer 500 miljoen mensen werden besmet met het virus en ongeveer 50 miljoen stierven aan de griep.

Janice McCann woonde in Chicago, Illinois. Als klein meisje groeide ze op een boerderij aan de buitenrand van de stad. Haar vader was aardappelboer en haar moeder zorgde voor het gezin. Toen Janice een tiener werd ging het steeds slechter met de boerderij. Haar vader verdiende niet genoeg om de boerderij te onderhouden en langzaam maar zeker ging de McCann boerderij failliet. Ze verkochten de boerderij voor een paar schamele dollars en verhuisden in 1918 naar de binnenstad. Daar ging de vader aan de slag bij een slagerij en de moeder begon een carrière als schoonmaakster. Een griepvirus raasde door het land en ook vader en moeder McCann raakten besmet.

De moeder stierf snel; tijdens een hoestbui scheurde haar aorta. De vader had een langere lijdensweg. Zijn verkoudheid dreef de man tot waanzin. Hij sliep slecht en moest continu zijn neus snuiten. Door de kriebelhoest krabde hij een gat in zijn keel waardoor hij alleen nog kon praten door een glazen tube tegen het gat te houden. De man kon alleen nog goed slapen wanneer hij door de alcohol in coma raakte. Het duurde dan ook niet lang voor hij depressief, alcoholist en dakloos was. Hij werd tijdens een gevecht in een kroeg doodgeslagen nadat hij per ongeluk bij een onguur persoon in het gezicht hoestte.

Het ging Janice allemaal niet in de koude kleren zitten. Lang twijfelde wat ze zou gaan doen. Tot ze op een dag een affiche zag hangen met daarop in grote letters ‘Be a Nurse’. Ze zwoor haar ouders te wreken door anderen met het virus te helpen. Ze volgde een opleiding en werd zuster. En zo redde Janice het leven van honderden mensen.

Toen ik vanmorgen wakker werd nam ik een paracetamol en ben ik gewoon naar kantoor gegaan.

nurse

Volgende: Zomervakantie 10-09 Zomervakantie

Reacties


Door Tweakers user TheFes, maandag 23 september 2019 15:45

Gefeliciteerd met je verjaardag!

Door Tweakers user Nilltris, maandag 23 september 2019 16:43

Dank u wel!

[Reactie gewijzigd op dinsdag 24 september 2019 10:39]


Door Tweakers user Pietervs, dinsdag 24 september 2019 09:32

Vanaf je 30e op de helling? Welnee, met een levensverwachting van boven de 80 heb je nog zeker 10 jaar te gaan voor je op die helling terechtkomt!
Nog gefeliciteerd! :)

Door Tweakers user i-chat, dinsdag 24 september 2019 10:33

waar de fuck haal je die anekdote vandaan .... je duim... verder van harte, je mag al bijna bij 'de midlife club (35 ~ 45) ;)

Door Tweakers user Nilltris, dinsdag 24 september 2019 10:40

Pietervs schreef op dinsdag 24 september 2019 @ 09:32:
Vanaf je 30e op de helling? Welnee, met een levensverwachting van boven de 80 heb je nog zeker 10 jaar te gaan voor je op die helling terechtkomt!
Nog gefeliciteerd! :)
Laten we het hopen! Bedankt!
i-chat schreef op dinsdag 24 september 2019 @ 10:33:
waar de fuck haal je die anekdote vandaan .... je duim... verder van harte, je mag al bijna bij 'de midlife club (35 ~ 45) ;)
Grotendeels mijn duim, al was er in 1918 wel echt een griep pandemie. Bedankt!

Door Tweakers user Wildfire, vrijdag 27 september 2019 07:02

Welnee, met een levensverwachting van boven de 80 heb je nog zeker 10 jaar te gaan voor je op die helling terechtkomt!
Can confirm. Ik ben nu 40 en dit jaar is de slijtage toegeslagen. :P

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.