Zomervakantie

Door Nilltris op dinsdag 10 september 2019 00:43 - Reacties (6)
Categorie: Waargebeurd, Views: 803

Het is alweer even geleden dat ik iets schreef. Ik had namelijk vakantie en volgens mijn geloof mag je dan niets schrijven. Maar de vakantie is nu voorbij dus ik mag weer helemaal losgaan. In deze blog wil ik jullie trakteren op de meest bijzondere gebeurtenissen deze vakantie. Mijn blogs zijn meestal fictie maar ik zweer, op het graf van Pietje (mijn overleden kanarie, een verhaal voor een andere keer), dat de rest van deze blog niet verzonnen is.


Als je had gehoopt op een reisverslag naar een mooi en ver oord, moet ik je helaas teleurstellen. We zijn namelijk helemaal niet weggeweest. Althans... helemaal niet is overdreven want we zijn wel wat dagjes weggeweest.

Op de eerste dag besloten mijn vriendin en ik om in de lokale bowlingcentrum te gaan poolen. Daar aangekomen vonden we het vrij druk voor een doordeweekse dag, helemaal niet realiserende dat zo'n beetje half Nederland nog vakantie had. We dronken wat en stootte met een houten stok tegen een paar ballen, gelukkig waren het niet de mijne. We schrokken een beetje toen een jongen die met een groepje aan het bowlen was bij ons kwam kijken. Niet perse vanwege het kijken maar vooral omdat hij de witte bal van tafel pakte en hieraan begon te likken. De jongen had het Syndroom van Down. Tenminste dat denk ik; zijn begeleidster die was komen aansnellen praatte Duits.

Mijn vriendin won 4-0 van me waarna de plezier er wel een beetje vanaf was.
Op de terugweg reden we nog even langs de pizzeria. Tijdens het wachten op de pizzeria hoorde ik dat een van de medewerkers een foutje had gemaakt en een verkeerd ingrediënt had gebruikt. Ik gok dat de zwerver die nog geen minuut later binnenstond een soort van 'mislukte pizza dat ik misschien wel kan scoren als ik het lief vraag'-zintuig had. Hij vroeg heel lief of hij misschien een stukje pizza mocht. Terwijl hij een slok uit een blik bier nam verklaarde hij dat hij de hele dag nog niets had gegeven. Nadat de medewerker zijn verzoek afwees vroeg de zwerver het minder aardig en wenste de medewerker een drietal ziektes toe.

Op een andere dag ben ik naar een klein festival in Amsterdam geweest: Once in a Blue Moon. Het beloofde een dag vol Country muziek, bier en de Amerikaanse keuken worden. Op de heenweg, vlakbij de pendelbussen, verloor ik de tickets van twee vrienden en mijzelf. Gelukkig vond een mede passagier ze en riepen ze in de bus of iemand zijn of haar kaartje kwijt was. Ik stak mijn hand omhoog en maakte de walk of shame van achterin de bus helemaal naar voren. Door te verklaren hoeveel tickets het waren en welke naam erop stond kreeg ik ze netjes terug en ontvingen we een daverend applaus. De dag zelf verliep prima. Wat leuke optredens en heel wat bier later zaten we om een uur of elf met z'n vieren aan tafel. Naast ons kwamen twee oudere mannen met een glas rode wijn zitten.

Het festival liep teneinde en zowel een van mijn vrienden en ik waren op. Een andere vriend en vriendin besloten wat met de wijn mannen te praten... en te praten... en te praten. Het leek wel een eeuwigheid te duren. Ik weet niet meer hoe het gebeurde maar een van de oude mannen had het opeens op mij voorzien. En zo kreeg ik een aantal wijze levenslessen van een 69 jarige man die in zijn jeugd hasj smokkelde vanuit Marokko naar Nederland en die, als hij de staatsloterij zou winnen, een muziek Café in hartje Amsterdam zou openen waar dan alleen maar goede Country bands zouden komen. Keep on Rocking old man!

Verder zijn we nog naar de bioscoop geweest waarbij we hadden verwacht dat een groepje jongeren vervelend zouden doen tijdens de film. Blijkt dat drie wat oudere vrouwen naast elkaar veel vervelender zijn tijdens een horror film met daarin een clown. Op een blu-ray heb je vaak extra's bij een film zoals commentaar van de regisseur of een acteur. Wij hadden bij deze film gratis commentaar van deze dames.

Werkelijk alles werd herhaald en legden alles aan elkaar uit. Het was een soort '4d' ervaring maar dan met surround gebrabbel, delayed explanation, repeat-whining en dolby oude vrouwen geur. Maar goed, ik ben dan weer een te groot watje om er wat van te zeggen dus het is ook een beetje mijn eigen schuld. En misschien hadden de dames het ook wel helemaal niet door en hadden ze avond van hun leven. En dat is ook wat waard!

Volgende: 2060 13-08 2060

Reacties


Door Tweakers user walteij, dinsdag 10 september 2019 06:51

De jongen had het Syndroom van Down. Tenminste dat denk ik; zijn begeleidster die was komen aansnellen praatte Duits.
Ik ben er niet zeker van wie nu harder wordt beledigd in deze zin :+ _/-\o_

Door Tweakers user TheFes, dinsdag 10 september 2019 08:46

kreeg ik ze netjes terug en ontving we een daverend applaus
Lijkt me "ontvingen we" of "ontving ik" te moeten zijn.

Verder leuk verslag, klinkt als een daverende vakantie!

Door Tweakers user plofkip, dinsdag 10 september 2019 08:56

TheFes schreef op dinsdag 10 september 2019 @ 08:46:
[...]

Lijkt me "ontvingen we" of "ontving ik" te moeten zijn.

Verder leuk verslag, klinkt als een daverende vakantie!
Is dat het enige wat je opvalt? ;-)

Door Tweakers user TheFes, dinsdag 10 september 2019 09:27

plofkip schreef op dinsdag 10 september 2019 @ 08:56:
[...]

Is dat het enige wat je opvalt? ;-)
Er viel me wel meer op, maar dit leek een ander type fout te zijn.

[Reactie gewijzigd op dinsdag 10 september 2019 14:34]


Door Tweakers user PcDealer, woensdag 11 september 2019 22:50

Mijn valt op dat niet wordt vermeld om welk geloof het gaat.

Door Tweakers user Nilltris, donderdag 12 september 2019 08:36

walteij schreef op dinsdag 10 september 2019 @ 06:51:
[...]

Ik ben er niet zeker van wie nu harder wordt beledigd in deze zin :+ _/-\o_
Haha, dat zal per persoon verschillen :P
TheFes schreef op dinsdag 10 september 2019 @ 08:46:
[...]

Lijkt me "ontvingen we" of "ontving ik" te moeten zijn.

Verder leuk verslag, klinkt als een daverende vakantie!
Aangepast! Thanks, dat was het ook!
PcDealer schreef op woensdag 11 september 2019 @ 22:50:
Mijn valt op dat niet wordt vermeld om welk geloof het gaat.
Ik zweer, op het graf van Pietje (mijn overleden kanarie, een verhaal voor een andere keer), dat de rest van deze blog niet verzonnen is. :Y)

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.