Gevangen

Door Nilltris op maandag 5 augustus 2019 15:25 - Reacties (12)
Categorie: Levensverhalen, Views: 1.481

In een alternatief universum zit ik in de gevangenis. Daar ben ik namelijk een keiharde crimineel.

In het circuit hebben ze verschillende bijnamen voor me zoals ‘Bakara’ en ‘De schrik van Texaco’. Ik handelde in allerlei illegale praktijken. Voor het kartel in Friesland bracht ik cocaïne naar Limburg en voor de dealers in Limburg nam ik XTC mee naar Gelderland. Ik overviel graag kleine restaurantjes en benzine stations in dorpjes. Het geld dat ik verdiende vergokte ik weer en zo zat ik een vicieuze cirkel van drugs, geweld en gokken. Ik schrijf bewust in verleden tijd omdat die tijd achter me ligt. Ik zit namelijk gevangen. Opgepakt en opgesloten, veilig weggestopt voor de rest van de wereld. Helaas kan ik niet zeggen dat het op een toffe plek is als San Quentin of Rikers Island. Dan had ik nog ergens mee kunnen opscheppen. Maar nee, ik niet, ik zit in de Penitentiaire Inrichting Almere. In de volksmond ook wel ‘Almere Binnen’.

Vandaag, zoals elke dinsdag, is er een groepsgesprek waarin met medegevangenen wordt gepraat over gevoelens en emoties.

Eén gast vertelde hoe hij een overval op een speelgoedwinkel pleegde. Het was ’s avonds laat, vlak voor sluitingstijd. Hij hield de kassière onder schot en alles verliep prima. In de kassa zat zeker 150 euro. Tot het moment dat er toch nog een klant binnen kwam lopen. Een jongen, niet ouder dan zestien jaar. Hij schrok en schoot de jongen dood.

Een ander had zich in Taiwan schuldig gemaakt aan kinderarbeid. Hij liet in zijn kelder kleine kinderen dagen achtereen kleding naaien. Hij werd gearresteerd nadat een kind een geheim bericht op een label van een trui had geschreven.

Weer een ander was wezen feesten in Rotterdam. Na een intense avond knalde hij, gevoed door alcohol en drugs, met een bloedgang terug naar huis. Bijna thuis reed hij, op het enige zebrapad in het dorp, zijn bejaarde buurvrouw en haar chihuahua omver. Gelukkig overleefde de chihuahua het ternauwernood.

Uiteindelijk was het mijn beurt om te delen. Ik voelde me niet veilig en durfde eigenlijk niet zo goed te vertellen waarom ik hier was. Toch besloot ik om eerlijk te zijn. Ik vertelde dat ik een lading wiet ging vervoeren.

Mijn vriendin zei nog; heb je je portemonnee bij je? Dat was niet nodig; het was een korte rit. Ik leverde de plantjes af, kreeg geld en bracht het geld terug naar mijn klant. Uurtje werk, paar honderd euro in m’n zak, niets aan het handje.

Tot ik afgeleid wordt door mijn telefoon en door rood rijd. Achter me springt een set zwaailichten aan en in mijn achteruitkijkspiegel prijken de woorden ‘stop politie’. Ik besluit netjes te stoppen en de woorden van mijn vriendin spoken door mijn hoofd. Even later zit ik op het bureau omdat ik me niet kan identificeren
.”

“En toen?” De andere gevangenen zitten met spanning te luisteren en verwachten dat ik ze ga vertellen dat ik een paar agenten heb afgeknald of dat een spannende achtervolging volgde.

Nouja, toen kwamen ze er ook nog achter dat ik nog een parkeerboete en een boete voor te snel rijden open heb staan. Dat heb ik netjes betaald en nu wacht ik eigenlijk alleen nog tot mijn vriendin me komt ophalen

Volgende: 2060 13-08 2060
Volgende: Ik zal eraan wennen 29-07 Ik zal eraan wennen

Reacties


Door Tweakers user kipusoep, maandag 5 augustus 2019 15:42

en prijkt in mijn achteruitkijkspiegel prijken de woorden ‘stop politie’
:Y)

[Reactie gewijzigd op maandag 5 augustus 2019 15:43]
Door Tweakers user Viper_4111, dinsdag 6 augustus 2019 09:27

Gniffel! Moest er even om lachen had ik niet aan zien komen.


Door Tweakers user LankHoar, woensdag 7 augustus 2019 10:00

Je kunt wel schrijven hoor, Nilltris :)

Door Tweakers user Deurges, woensdag 7 augustus 2019 10:26

You had me at the first part.. Leuk!

Door Tweakers user Nilltris, woensdag 7 augustus 2019 11:05

Dank!
Viper_4111 schreef op dinsdag 6 augustus 2019 @ 09:27:
Gniffel! Moest er even om lachen had ik niet aan zien komen.
Je verwacht het ook niet!
Dank!
LankHoar schreef op woensdag 7 augustus 2019 @ 10:00:
Je kunt wel schrijven hoor, Nilltris :)
Dank je wel voor het leuke compliment :D
Deurges schreef op woensdag 7 augustus 2019 @ 10:26:
You had me at the first part.. Leuk!
Haha, thanks :)


Door Tweakers user Estylicious, maandag 12 augustus 2019 12:54

Goed gedaan, het lezen waard. Bedankt.


Door Tweakers user ux15, dinsdag 13 augustus 2019 21:12

Vermakelijk stukje😂🤣👍🏻

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.