Nepnieuws

Door Nilltris op maandag 15 april 2019 10:47 - Reacties (2)
Categorie: Levensverhalen, Views: 682

Het is 2018, de wereld is in de ban van nepnieuws; Berichten die worden verzonnen en verspreidt via voornamelijk sociale media platformen. Soms wordt het nepnieuws ook opgepakt door de traditionele media. Dan hebben ze het er op het acht-uur journaal ook opeens over. Of dan lees je het plotsklap in de krant. Nepnieuws is het nieuwe terrorisme. Maar is het wel een nieuw fenomeen?

Zo was er lang geleden, in het oude Amerika, een man genaamd Christoffel Bazelaar. Christoffel was voornamelijk een dronkaard, hoerenloper en nietsnut. Ook stond hij er om bekend goed te kunnen praten. Volgens verhalen heeft hij eens snoep van een kind gestolen en vervolgens aan de ouders van het kind verkocht om hun huilend kroost te troosten. Maar zijn geld verdiende Christoffel met allerlei uiteenlopende activiteiten. Zo betaalden de rijken hem wel eens om iemand in elkaar te slaan (of erger) en was hij regelmatig actief in het gokcircuit.

Op een dag zat Christoffel in zijn favoriete kroeg. Hij was goed dronken aan het worden tot een deftig geklede man hem aansprak. De man beweerde te werken voor de president kandidaat Dlanod Pmurt. De heer Pmurt was op zoek naar mensen die een boodschap wouden verspreiden. Het was wel zaak dat Christoffel niet zou verklappen dat de boodschap van de heer Pmurt zelf kwam en daar stond dan ook een mooie vergoeding van tien Amerikaanse dollars tegenover. Dat zag Christoffel natuurlijk wel zitten en gaf de deftig geklede man zijn woord. De man fluisterde tegen Christoffel ‘Mevrouw Notnilc is helemaal geen Amerikaanse, ze mag helemaal niet verkozen worden‘. En zo begon Christoffel het woord te verspreiden. De volgende dagen fluisterde hij het gerucht naar allerlei verschillende mensen. Hij begon bij de schooiers op straat en sekswerkers. Uiteindelijk kregen wethouders en leden van het parlement te horen van het gerucht.
Maar wat was het gerucht nu? De één hoorde: ‘Mevrouw Notnilc lust helemaal geen bananen, ze mag helemaal niet verkozen worden‘ en de andere ‘Mevrouw Notnilc houd van kazen, ze moet achterin genomen worden‘. Al snel werd duidelijk dat iemand een gerucht had verspreid en dat er helemaal niets van waar was. Mevrouw Notnilc was wel Amerikaans, lustte wel bananen maar juist geen kaas.

Je moet dus niet altijd geloven wat je hoort.

Volgende: Klikaas 15-04 Klikaas
Volgende: Weer warm 09-04 Weer warm

Reacties


Door Tweakers user MAZZA, maandag 15 april 2019 10:53

Deze blogpost is nepnieuws. Het is 2019.

Door Tweakers user Nilltris, maandag 15 april 2019 10:56

MAZZA schreef op maandag 15 april 2019 @ 10:53:
Deze blogpost is nepnieuws. Het is 2019.
Scherp van je!

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.