Verkozen

Door Nilltris op dinsdag 26 maart 2019 19:56 - Reacties (6)
Categorie: Levensverhalen, Views: 2.389

Een paar dagen geleden hebben een hoop Nederlanders op een hoop andere Nederlanders gestemd. Weer een andere hoop Nederlanders hebben vervolgens een hoop stemmen geteld. Vervolgens mogen sommige Nederlanders, 75 om precies te zijn, in een kamer bij elkaar gaan zitten. Hun taak is te bepalen of bepaalde ideeën, waarvan een meerderheid van 150 andere Nederlanders (in een andere kamer) het een prima idee vinden, inderdaad wel een goed idee is.

Volgens Wikipedia is de Eerste Kamer in 1815 gevormd door de splitsing van de Staten-Generaal in twee kamers, op verzoek van de Zuidelijke Nederlanden die de adel een plaats in het parlement wilden geven. De Noordelijke Nederlanden aanvaardden dit, onder de voorwaarde dat niet alleen adel lid kon worden, maar allen die “door diensten aan den Staat bewezen, door hunne geboorte of gegoedheid onder de aanzienlijksten van de lande behoren

Zo werd ook Pim Mol een plek in de eerste Eerste Kamer aangeboden. Pim was zeker niet van adel. Zijn moeder verkocht plezier en zijn vader voer op een schip. Pim had ook nog een broer, Henk. Henk was een mijnwerker die, na een ongeval, doof en blind was geworden. Al op jonge leeftijd wist Pim Mol dat hij bestemd was om groots te worden. Hij wilde zijn vader voorbij streven. Pim zou niet alleen voer aan schippers verkopen, Pim zou zelf een schipper worden. En niet zomaar een schipper, nee! Pim zou een Kapitein worden. Kapitein Pim Mol!

Twintig zware jaren later had Pim zich omhoog gewerkt en werd hij als
één van de beste opperstuurmannen van de Nederlandse Staten gezien. Tot hij op een dag in het Spaanse Lagos de kans van zijn leven kreeg. In de taverne La Valldigna hoorde hij dat de kapitein van het Nederlandse VOC- schip Den Gouden Oorbel tyfus, malaria en de bof had opgelopen en niet terug naar Nederland kon varen. De bemanningsleden vertrouwde de opperstuurman voor geen meter en weigerden onder zijn naam te varen. Pim, heldhaftig dat hij was, bood zich aan als kapitein. Door de opperstuurman bruut te slachtten won hij het respect van de bemanning en zo geschiedde. Den Gouden Oorbel voer onder leiding van Kapitein Pim Mol terug naar Nederland.

Maanden later, terug in Nederland werd Pim door adel als een held ontvangen. Den Gouden Oorbel lag namelijk vol hasjiesj uit Indonesië; een luxe product dat alleen de rijkste en belangrijkste Nederlanders zich konden veroorloven. Pim Mol kreeg als kapitein een zetel in de eerste Eerste Kamer aangeboden. Maar Pim weigerde, Pim Mol was voorbestemd om grootse dingen te doen. Hij kaapte Den Gouden Oorbel en begon voor zichzelf, als piraten kapitein Pim Mol, hasjiesj te smokkelen en te verkopen aan de ‘gewone’ mens.

En daarom vieren sommige mensen 20 april.

Volgende: Weer warm 09-04 Weer warm
Volgende: Kantoorbaan 22-03 Kantoorbaan

Reacties


Door Tweakers user LankHoar, woensdag 27 maart 2019 15:09

De enige Pim Mol die ik kan vinden is een directeur van de Rabobank :)

Leuk bedacht.

Door Tweakers user Nilltris, woensdag 27 maart 2019 18:21

LankHoar schreef op woensdag 27 maart 2019 @ 15:09:
De enige Pim Mol die ik kan vinden is een directeur van de Rabobank :)

Leuk bedacht.
Thanks! Zeg eens Pim Mol hardop en zonder pauze tussen voor en achternaam ;)
Als je hem dan nog niet kan vinden moet je de 'i' even als 'ie' uitspreken, dan is de grap compleet!

Door Tweakers user Thijsmans, donderdag 28 maart 2019 13:19

Ook het historisch perspectief deed dat al vermoeden: de VOC is 17 jaar voor de oprichting van de Eerste Kamer, opgeheven :)

Door Tweakers user ux15, donderdag 28 maart 2019 18:18

Hahaha leuk verhaal😂

Door Tweakers user DannyvDalen, donderdag 28 maart 2019 19:07

Haha! De baan van zijn vader🤣

Bedankt maar weer! Super verhaal!

Door Tweakers user nlboy, dinsdag 2 april 2019 13:15

Geniaal, ik moest weer erg lachen om je blog! Leest lekker weg en I O+ droge humor.

Ga zo door! _/-\o_

Om te kunnen reageren moet je ingelogd zijn. Via deze link kun je inloggen als je al geregistreerd bent. Indien je nog geen account hebt kun je er hier één aanmaken.